Vibu Projectontwikkeling en de woningcorporatie ondertekenden op 9 april een intentieovereenkomst voor 24 nieuwe sociale huurwoningen in de Nieuwe Rede in Leimuiden. In de overeenkomst staan afspraken over de verkoop van 24 bouwkavels en over de woningen die daarop gebouwd gaan worden.

Rond de zomervakantie van 2019 start Vibu met het bouwrijp maken van het voormalige 3e veld van voetbalvereniging Kickers ’69 uit Leimuiden. Als alles voorspoedig verloopt kan Woondiensten Aarwoude in het najaar nog beginnen met de bouw van de 24 woningen op het vrijgekomen voetbalveld.

Fred Wagenaar, directeur van Vibu: “Ik ben heel blij dat we deze stap samen met Woondiensten Aarwoude kunnen zetten. Wij hebben met de gemeente Kaag en Braassem afgesproken dat we als eerste de sociale huurwoningen gaan bouwen en zullen daar nu samen met Woondiensten Aarwoude invulling aan geven. We willen er echt een mooi plan voor Leimuiden van maken.”

In de Nieuwe Rede komen naast  24 sociale huurwoningen ook koopwoningen. Er is voor zowel de huurwoningen als voor de koopwoningen veel animo. Veel Leimuidenaren melden zich al bij de corporatie om in aanmerking te komen voor één van de nieuwe huurwoningen.

Danny Visser, de bestuurder van Woondiensten Aarwoude: “Vibu heeft ons gevraagd of we de nieuwe woningen met voorrang aan Leimuidenaren willen toewijzen. Ik vind dat een heel goed idee omdat we de nieuwbouw daarmee echt ten goede laten komen aan het dorp zelf. Ook kunnen we op die manier zorgen voor doorstroming, waardoor er in Leimuiden nog veel meer sociale huurwoningen vrijkomen. We hebben in de intentieovereenkomst met Vibu afgesproken dat we een verzoek gaan doen aan de gemeente Kaag en Braasem om de 24 nieuwe comfortwoningen met voorrang toe te mogen wijzen aan doorstromende huurders uit Leimuiden.”

De 24 nieuwe sociale huurwoningen zijn van het type “comfortwoning”. Deze woningen krijgen alle voorzieningen op de begane grond, zoals woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Tegelijkertijd hebben bewoners ook een eigen tuin en schuurtje. De comfortwoning combineert dus de voordelen van een appartement, met de pluspunten van een eengezinswoning.