Op 18 april 2016 startte Heembouw BV uit Roelofarendsveen met de uitvoering van het Groot Onderhoud aan de 24 betonwoningen in Leimuiden.

Vooraf

In september 2015 zijn de plannen aan de bewoners gepresenteerd. Daarna zijn de voorbereidingen begonnen. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn de bewoners twee keer aan huis bezocht om de werkzaamheden goed door te spreken.

Planning

De 24 woningen bestaan uit 6 woningblokken van 4 woningen. Er werd een ‘treintje’ gemaakt en zo volgden de werkzaamheden per woningblok elkaar snel op. De eerste 4 woningen werden begin juni al opgeleverd. De oplevering van de laatste woningen was net voor de bouwvakantie.

Uitstraling

De betonwoning hebben inmiddels een totaal nieuwe uitstraling. De daken zijn geheel vervangen. De grijs/blauwe pannen zijn vervangen door rode. De houten kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met een nieuwe kleur voor de draaiende delen.  De grootste verandering is gemaakt door de wijziging aan de gevels. De gevels zijn geheel bekleed met stucwerk en steen-strips en daardoor is de grijze beton-kleur definitief verdwenen.

Duurzaamheid

Door de genoemde werkzaamheden hebben de woningen een aantal labelsprongen gemaakt en in label A terecht gekomen. Dit betekent voor de bewoners een forse besparing op de stookkosten.

7153 7189

Oplevering
Op 15 september is de oplevering feestelijk gevierd. Met de onthulling van een tweetal betonnen elementen op één van de kopgevels werd een stukje van het verleden bewaard. De betonnen elementen geven een mooi beeld van de woningen enige jaren na de bouw.