Op 18 september vond de officiële opening van nieuwbouwproject ‘de Werf’ in Ter Aar plaats. De openingshandeling werd verricht door wethouder Guus Elkhuizen die samen met een aantal raadsleden een gevelsteen met de naam van het project plaatste in de gevel.

De nieuwe comfortwoningen, gebouwd door Woondiensten Aarwoude, zijn in juli opgeleverd en onderdeel van het project ‘extra sociale huurwoningen’. In 2016 besloot de gemeenteraad om circa 70 extra sociale huurwoningen te bouwen om de druk op de woningmarkt te verlichten. Samen met de wooncorporaties heeft de gemeente vervolgens locaties gezocht waar extra sociale woningen gebouwd konden worden. De locatie aan de Middelweg in Ter Aar waar de comfortwoningen staan, was een van deze locaties.

De belangstelling voor de woningen is groot. ‘Dat is niet zo vreemd,’ geeft directeur Woondiensten Aarwoude Danny Visser aan. ‘De comfortwoningen zijn ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, of die aangewezen zijn op een rollator of een rolstoel. De woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer zijn allemaal op de begane grond. De voor- en achtertuin zorgen ervoor dat de comfortwoning aanvoelt als een reguliere eengezinswoning, maar dan met de voordelen van een appartement.’ Wethouder Elkhuizen: ‘Ik ben trots dat we voor onze inwoners weer een aantal sociale huurwoningen hebben kunnen realiseren.’ Hij vervolgt: ‘Ik wil ook de raadsleden bedanken: zonder hen was dit niet mogelijk geweest.’ Vervolgens nodigde hij de aanwezige raadsleden uit om gezamenlijk de gevelsteen te plaatsen.

De nieuwe comfortwoningen zijn inmiddels bewoond. Zittende huurders van Woondiensten Aarwoude hadden voorrang bij de toewijzing. Daardoor lukte het om zes huishoudens uit een bestaande sociale huurwoning te laten doorstromen naar de nieuwbouw. De bestaande huurwoningen die daardoor vrijkwamen, zijn verhuurd aan reguliere woningzoekenden.