hero

Zorgpartij Herbergier en Woondiensten Aarwoude slaan handen ineen voor transformatie van voormalig school en kerkgebouw tot zorgwoningen in Leimuiden

In een samenwerking tussen zorgpartij Herbergier en Woondiensten Aarwoude wordt een nieuw hoofdstuk geschreven voor een voormalig school en kerkgebouw in Leimuiden. Het project omvat de ombouw van de bestaande gebouwen tot moderne zorgwoningen met Woondiensten Aarwoude als eigenaar van het complex. 

17 woningen met 24/7 zorg 

Het initiatief is gericht op het bieden van hoogwaardige zorg aan dementerenden, met Herbergier als huurder van het complex. Het resultaat zal bestaan uit 16 zorgwoningen, 1 logeerwoning en 1 beheerderswoning. Er zal 24/7 zorg wordt verleend aan de bewoners door Herbergier. Het streven is om een warm en liefdevol thuis te creëren die aansluit op de specifieke behoeften van de doelgroep. 

Wethouder Yvonne Peters is verheugd met de samenwerking tussen zorgpartij Herbergier en Woondiensten Aarwoude: “Goed nieuws voor Leimuiden dat nu een prachtige woon-zorg voorziening wordt gerealiseerd. Zo kunnen ook mensen met dementie op een volwaardige manier oud worden in hun eigen omgeving.”  De gemeente heeft in een eerder stadium, samen met de initiatiefnemers, een intensief ruimtelijk traject bewandeld om het bouwplan mogelijk te maken.

De verwachting is dat het project in de komende maanden van start zal gaan, met als einddoel een eigentijds en toegewijd zorgcomplex dat een waardevolle bijdrage levert aan de zorgvoorzieningen in Leimuiden.