hero

20 nieuwe huurders in Damstaete Langeraar

De woningen zijn van het type comfort, waarbij alle voorzieningen op de begane grondverdieping aanwezig zijn.

Woondiensten Aarwoude realiseert hiermee haar eerste energie neutrale nieuwbouwproject. De nieuwe woningen zijn de meest energiezuinige sociale huurwoningen die ooit in de gemeente Nieuwkoop gebouwd zijn. De woningen zijn namelijk volledig Nul-Op-de-Meter (NOM) en voldoen daarnaast aan de hoogste isolatie-eisen.
De woningen zijn voorzien van installaties die aangesloten zijn op een bodembron waarmee verwarmd en gekoeld kan worden. De zonnepanelen op het dak produceren genoeg stroom om bij gemiddelde omstandigheden de woning van de benodigde elektra te voorzien.

Ook voor dit nieuwbouwproject hebben bestaande huurders van Woondiensten Aarwoude de eerste mogelijkheid gekregen om voor deze woningen in aanmerking te komen. Van de 20 woningen zijn er twaalf verhuurd aan huidige huurders van Woondiensten Aarwoude uit de gemeente Nieuwkoop Hierdoor komen er twaalf sociale huurwoningen vrij voor woningzoekenden.

In Hoogmade worden momenteel tien gelijksoortige woningen gebouwd en in Leimuiden wordt zeer binnenkort gestart met 24 woningen van dit type. Een nieuwe woning met minder slaapkamers, maar wel met alle gemakken op de benedenverdieping en een eigen tuin en berging. Voor veel huurders een unieke kans. De vrijkomende woningen, veelal eengezinswoningen, komen op deze manier vrij voor andere woningzoekenden. Door de doorstroming die zo ontstaat vinden meer mensen een passend huis.

Bestuurder Marcel Meulen: ‘ Het is een wens van de gemeente en Woondiensten Aarwoude om na Damstaete nog meer locaties te vinden waar sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Extra huurwoningen in Nieuwkoop zijn hard nodig om de oplopende wachttijd voor een sociale huurwoning terug te dringen. Woondiensten Aarwoude wil daar graag in Nieuwkoop invulling aan geven’.