hero

Start bouw wooncomplex met zorgwoningen in voormalig school- en kerkgebouw in Leimuiden

Het voormalige school- en kerkgebouw aan de Dokter Stapenséastraat in Leimuiden wordt getransformeerd tot een moderne kleinschalige woonvoorziening voor 16 mensen met dementie. Woondiensten Aarwoude is eigenaar van het wooncomplex en verhuurt deze aan Zorgpartij Herbergier die 24 uurs zorg zal leveren aan de bewoners. Aannemer Peters Bouw start naar verwachting in juni met de bouw van deze eigentijdse zorgvoorziening naar het ontwerp van Arco Architecten. 

Onthulling bouwbord door: v.l.n.r. John van Gestel (Peters Bouw), Chantal Weijers (Stichting De Drie Notenboomen) en Erik van der Velde (Woondiensten Aarwoude)

Het wooncomplex bestaat uit 16 bewonersappartementen, een gezamenlijke woonkamer, een logeerkamer en woonruimte voor het verantwoordelijke zorgkoppel. De Herbergier, onderdeel van franchise-organisatie De Drie Notenboomen, zal een warm en liefdevol thuis bieden dat aansluit op de specifieke behoeften van de doelgroep.  

Erik van der Velde, directeur-bestuurder van de woningcorporatie Woondiensten Aarwoude, is blij met deze ontwikkeling. “Het biedt inwoners van Leimuiden de mogelijkheid om in hun vertrouwde omgeving oud te worden en daarmee zijn de woningen een waardevolle toevoeging aan het bezit van Woondiensten Aarwoude.”  

Er zijn ruim 50 Herbergiers verspreid over Nederland. Met de toevoeging van dit eigentijdse en toegewijde zorgcomplex wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan de zorgvoorzieningen in Leimuiden. 

De artist impression kan afwijken van het eindresultaat

Onthulling bouwbord door Chantal Weijers en Erik van der Velde