Damstaete 25 juni schapen

Project Damstaete in Langeraar van start

Wethouder Elkhuizen verrichtte, samen met twee raadsleden en een fractie-assistent, op 25 juni de openingshandeling voor project Damstaete. Hij gaf het startsein voor de bouw van 20 nieuwe, levensloopgeschikte comfortwoningen in het dorp.

De nieuwe woningen zijn de meest energiezuinige sociale huurwoningen die ooit in de gemeente Nieuwkoop gebouwd zijn. De woningen zijn namelijk volledig Nul-Op-de-Meter (NOM) en voldoen daarnaast aan de hoogste isolatie-eisen. De nieuwbouwwoningen zijn daarbovenop geschikt voor senioren en mensen met een functiebeperking. Alle voorzieningen, zoals woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer zijn namelijk op de begane grond. De feitelijk bouw van Damstaete start na de zomervakantie en wordt uitgevoerd door Bolton bouw.

Wethouder Elkhuizen knipte het lint tussen de twee schapen door als starthandeling. De schapen zijn tijdens de bijeenkomst voorgesteld als Betsy en Thea. 

In oktober start Woondiensten Aarwoude met de toewijzing van de nieuwe woningen. Wij hebben met de gemeente Nieuwkoop afgesproken dat mensen die een sociale huurwoning in Langeraar achterlaten voorrang hebben bij de toewijzing. Daarmee wordt de doorstroming in het dorp aangejaagd.