Oplevering Hoogmade

10 nieuwe huurders in Hoogmade!

Donderdagmiddag 2 juli heeft wethouder Floris Schoonderwoerd, op gepaste afstand, de sleutel uitgereikt aan de familie Baak. De familie Baak, ruim de 80 jaar gepasseerd, betrekken zo hun nieuwe sociale huurwoning en verlaten hun oude woning in Hoogmade na 56 jaar.

Woondiensten Aarwoude realiseert hiermee haar eerste energie neutrale nieuwbouwproject in de gemeente Kaag en Braassem. De woningen zijn volledig Nul-Op-de-Meter (NOM) en voldoen daarnaast aan de hoogste isolatie-eisen.

De woningen zijn voorzien van installaties die aangesloten zijn op een bodembron waarmee verwarmd en gekoeld kan worden. De zonnepanelen op het dak produceren genoeg stroom om bij gemiddelde omstandigheden de woning van de benodigde elektra te voorzien.

Ook voor dit nieuwbouwproject hebben bestaande huurders van Woondiensten Aarwoude de eerste mogelijkheid gekregen om voor deze woningen in aanmerking te komen. Dat is goed gelukt, tien huurders op volgorde van woonduur uit Hoogmade stromen door naar deze levensloopbestendige comfortwoningen.

Inmiddels staan er verspreid over de dorpen Langeraar en Ter Aar in de gemeente Nieuwkoop 76 van deze levensloopbestendige comfortwoningen van Woondiensten Aarwoude. Allemaal in de sociale huur. Zij voorzien daarmee in een enorme behoefte om de doorstroming in het woningbezit op gang te krijgen en te houden. Daarnaast mag duidelijk zijn dat hiermee het doel van het langer thuis kunnen blijven wonen en thuis op een goede manier zorg krijgen voor de oudere bewoners wordt bereikt.