woondiensten-aarwoude-achtergronden-nieuwsberichten-5

Samenwerken om huurachterstand en huisuitzetting te voorkomen

Op 24 juni hebben Woondiensten Aarwoude, Woningstichting Nieuwkoop, Vestia, de Gemeente Nieuwkoop en GGD Holland Midden een convenant ondertekend. We werken samen om bewoners te ondersteunen en huisuitzetting te voorkomen.

Het convenant richt zich op het tegengaan van huisuitzettingen op basis van huurachterstanden en het in een vroeg stadium starten van procedures om tot structurele oplossingen voor huurschuldenproblematiek te komen. Hierbij hebben partijen oog voor en maken melding van eventuele meervoudige problematiek en werken we samen om de juiste zorg te bieden.

Op de foto van links naar rechts wethouder Bernadette Wolters, Hugo Baan (Vestia), Caroline Nolet (Woningstichting Nieuwkoop) en Danny Visser (Woondiensten Aarwoude).

Schulden ontstaan soms snel en komen vaak voor. Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen? Wacht dan niet te lang en vraag hulp bij de gemeente. Bij het serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Met een schuldhulpverlener kijkt u naar mogelijke oplossingen en samen bepaalt u welke hulp het beste voor u is. De schuldhulpverlening via de gemeente is gratis. U kunt het serviceplein bereiken via 14 0172.

Komt u niet uit de aanvraag of zijn er nog geen concrete schulden? Dan kunt u contact opnemen met Kwadraad via 088-9004000. Zij kunnen samen met u een plan maken en bieden ook (online) cursussen aan voor het omgaan met financiën.