hero

Leimuiden-West start met bouw sociale huurwoningen

De volgende stap is dat Woondiensten Aarwoude de aanvraag van de omgevings-vergunning in gang zet. Aangezien het bouwplan, dat bestaat uit 24 levensloop-bestendige comfortwoningen, past binnen het nieuwe bestemmingsplan, zal de vergunningsprocedure waarschijnlijk vlot verlopen. De 24 sociale huurwoningen zijn de eerste woningen die binnen het plan Leimuiden-West gebouwd zullen worden. Daarmee lost Vibu zijn belofte aan het dorp Leimuiden in.

24  kansen voor Leimuidenaren

Eerder spraken Vibu en Woondiensten Aarwoude al af dat de nieuwbouwwoningen met voorrang aan Leimuidenaren verhuurd gaan worden. Het doel is doorstroming in het dorp op gang te krijgen en daardoor zoveel mogelijk Leimuidenaren aan een passende woning te helpen. Formeel moet het college van B&W van Kaag en Braasem nog goedkeuring verlenen aan die toewijzingsvolgorde, maar het college heeft al aangegeven dit idee te steunen.

Voortgang

De verwachting is dat de bouw van de sociale huurwoningen in het voorjaar kan beginnen. De sociale huurwoningen worden niet alleen levensloopbestendig, maar Woondiensten Aarwoude heeft ook besloten de woningen energieneutraal te maken. De zogeheten nul-op-de-meter woningen worden verwarmd met bodemwarmtepompen en wekken met zonnepanelen hun eigen stroom op. Door die technieken te combineren met zeer goede isolatie worden de woningen volledig energieneutraal. Na de start van de bouw zal Woondiensten Aarwoude beginnen met de verhuur.