hero

Energiebespaaractie

Energie besparen

Door de aanhoudende stijging van de energieprijzen kan de energierekening hoger uitvallen dan u gewend bent. U heeft geen invloed op de stijgende energieprijzen. Wel kunt u zelf flink besparen op de energierekening door bijvoorbeeld de verwarming een graad lager te zetten of korter te douchen. In deze nieuwsbrief bieden wij u enkele tips zodat uw energierekening toch betaalbaar blijft.
 

Tips voor energiebesparing

Zeven slimme tips

  1. Ventileer uw woning
Door uw woning te ventileren drijft u de vochtige lucht af. Hierdoor blijft er droge lucht achter in de woning waardoor de woning sneller en beter warm blijft. Er wordt aangeraden om iedere kamer in de woning minimaal 15 minuten per dag te ventileren.
  1. Regel de temperatuur
Als uw woning een cv-ketel heeft kunt u de temperatuur handmatig aanpassen. Wanneer u gaat slapen kunt u de verwarming wat lager zetten. Dit geldt ook als u bijvoorbeeld gedurende een lange periode niet thuis bent.

Beschikt uw woning over een warmtepomp? Dan is het belangrijk om de temperatuur gelijk te houden. Een warmtepomp werkt het beste wanneer er een vaste temperatuur ingesteld wordt. Op die manier verbruikt u minder energie.
  1. Koop energiezuinige lampen
LED- of spaarlampen kunnen tegenwoordig wel tot 80% zuiniger zijn dan traditionele verlichting. U kunt dan ook veel energie besparen door energiezuinige verlichting te gebruiken. Via de gemeente kunt u een subsidie van 70 euro aanvragen voor de aanschaf van energiezuinige lampen. Klik op de link van uw gemeente om meer informatie krijgen over de subsidie.

Gemeente Kaag & Braassem
Gemeente Nieuwkoop
 
  1. Voorkom sluipverbruik
Sommige apparaten kunt u op de stand-by modus zetten. Houd er rekening mee dat deze apparaten dan nog steeds stroom verbruiken. Het is beter om deze apparaten helemaal uit te schakelen. Hiervoor is ook een handig stekkerblok beschikbaar met een aan/uit knop. 
  1. Sluit gordijnen en/of luxaflex
Sluit in de avond de gordijnen en/of luxaflex. Op deze manier houdt u de warmte beter vast in de woning. Ook kunt u hierdoor de verwarming op een lagere temperatuur zetten en toch de woning warm houden.
  1. Douche korter
Tijdens het douchen wordt er ongeveer zes liter water per minuut verwarmd. Door slechts vier minuten korter te douchen kunt u jaarlijks al tot 70 euro per huishouden besparen! Prober niet langer dan vijf minuten te douchen.
  1. Voorkom tocht
Ervaart u veel koude wind langs de ramen of onder de deuren? Gebruik tochtstrips om ervoor te zorgen dat er geen koude lucht meer langs de ramen of onder de deuren door kan komen.
 

Gemeentelijke regelingen

Energiebespaaractie

Zowel de gemeente Kaag & Braassem als de gemeente Nieuwkoop houden op het moment een energiebespaaractie*. Huurders uit de gemeente Nieuwkoop en Kaag & Braassem, kunnen tot 70 euro subsidie ontvangen voor energiebesparende maatregelen. Wilt u meer informatie hierover? Klik op de link van uw gemeente.

gemeente Kaag & Braassem
gemeente Nieuwkoop

*Let op: deze actie loopt tot 31 juli 2022!

Energiecoaches

Weet u niet welke maatregelen u kunt treffen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? De gemeente Kaag & Braassem en de gemeente Nieuwkoop stellen energiecoaches beschikbaar. 

Een energiecoach is een persoon uit de buurt die veel ervaring heeft met duurzaamheid en een opleiding gevolgd heeft die gericht is op de spaarzame omgang met energie. U kunt kosteloos een afspraak maken zodat de energiecoach samen met u in kaart kan brengen welke maatregelen u kunt treffen. Klik op de link van uw gemeente om een afspraak te maken.

Gemeente Kaag & Braassem

Gemeente Nieuwkoop

Extra toeslag lage inkomens

Heeft u een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum)? Dan kunt u via de bijzondere bijstand eenmalig een tegemoetkoming aanvragen bij uw gemeente.

Heeft u een bijstandsuitkering of een AIO uitkering dan ontvangt u automatisch de tegemoetkoming.
 

Verduurzaming van uw woning

Toekomstplannen

Woondiensten Aarwoude heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet in de verduurzaming van haar woningen. Ook in de toekomst gaan we hier mee door. Helaas is het niet haalbaar om alle woningen tegelijkertijd aan te pakken. Wél zijn we druk bezig om zoveel mogelijk woningen te verduurzamen. We beginnen met de woningen die het minst energiezuinig zijn. U krijgt van ons een bericht wanneer wij met uw woning aan de slag gaan.

Pagina tekst