Plaatje artist impression 10 Hoogmade-3

Van Alcmaerlaan extra sociale woningbouw

In opdracht van Woondiensten Aarwoude gaat nog dit jaar Bouwbedrijf Bolton B.V. starten met de bouw van tien sociale huurwoningen op het voormalige schoolterrein aan de Van Alcmaerlaan in Hoogmade. De omgevingsvergunning is op 23 oktober 2019 afgegeven. In de eerste weken van november wordt het terrein voorbereid en de bouwplaats ingericht. Er zijn inmiddels proefboringen gedaan in verband met de mogelijke aanwezigheid van oude heipalen van de gesloopte school. De planning is om in december de tien gesloten bodembronnen voor het aardwarmtesysteem van de woningen te plaatsen en in de 2e week van het nieuwe jaar het heiwerk van de woningen uit te voeren. We verwachten dat de woningen voor de zomervakantie verhuurd kunnen worden. Meer informatie daarover zullen we begin volgend jaar op deze website kenbaar maken.

Veiligheid in en rondom de bouwplaats is heel belangrijk. Via de school en de kinderopvang worden ouders en kinderen geïnformeerd. Het aspect veiligheid tijdens de bouw en aanvoer van materialen ten aanzien van de schoolgaande kinderen krijgt de nodige aandacht.

 

De nieuwe woningen krijgen de huisnummering “Van Alcmaerlaan 40 t/m 58 (even)”. Het gaat hier om ‘comfortwoningen’. Dit zijn woningen die op de benedenverdieping alle voorzieningen hebben. De woningen worden zeer energiezuinig gebouwd, waarbij de zonnepanelen op het dak voldoende stroom opwekken om in het gebruik van de woning te voorzien. De verwarming gebeurt dan ook elektrisch met een zogenaamde warmtepomp. De warmtepomp is aangesloten op een zogenaamde bodembron die de warmte diep uit de grond haalt voor de verwarming van de woning, maar in de zomer ook omgekeerd de woning kan koelen.

De woningtoewijzing wordt door Woondiensten Aarwoude verzorgd. In samenwerking met de gemeente wordt gestreefd naar doorstroming van huurders uit bestaande sociale huurwoningen in Hoogmade. De daarmee vrijkomende sociale huurwoningen kunnen dan weer bewoond gaan worden door bijvoorbeeld jonge gezinnen en andere woningzoekenden.