hero

16 sociale huurwoningen voor starters en senioren in Vrouwenakker

Op 26 juni 2023 hebben VORM ontwikkeling, gemeente Nieuwkoop en Woondiensten Aarwoude een overeenkomst gesloten voor een nieuwe groene woonwijk in Vrouwenakker-West.

Hier komen 82 woningen voor starters, jongeren, jonge gezinnen en senioren. Ook komt er een Wonen met Zorg complex met 26 woon-zorgeenheden voor kwetsbare ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben.

De sociale huurwoningen zijn beneden-bovenwoningen
De benedenwoning is geschikt voor senioren, gelijkvloers met een tuin. De bovenwoning (2 etages) is geschikt voor starters. Deze doelgroepen kunnen op dit moment lastig een geschikte woning vinden. Daarom zijn we erg blij met de ontwikkeling van dit type woningen.

Verder komen er ook Tiny Houses, rijwoningen, rug-aan-rugwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrijstaande woningen. Een mooie mix aan verschillende woningtypen. De woonwijk wordt ruim opgezet met veel ruimte voor bewegen. Er komt een speeltuin, een speelveld en een buitenfitness. Verder komt er veel aandacht voor groen met onder andere een moestuin en kruidentuin.

Ondertekening-VORM-WDA-Gemeente-Vrouwenakker

In 2026 hopen wij onze nieuwe huurders te verwelkomen
In 2023 werkt VORM het ontwerp verder uit. Deze wordt op een later moment ter inzage gelegd bij de gemeente Nieuwkoop. In 2024 wil VORM starten met het bouwrijp maken van de locatie. Vervolgens verwacht VORM in 2025 te starten met de bouw van de woningen.

Heeft u belangstelling? Dan kunt u zich inschrijven op Huren in Holland Rijnland
Op dit moment bieden wij de woningen nog niet te huur aan. U kunt zich wel alvast inschrijven als woningzoekende op de website van Huren in Holland Rijnland. Hier adverteren wij de woningen als de verhuur start. Meer informatie over het project is te vinden op de projectenpagina.