hero

Drie zussen wonen al 65 jaar in huurwoningen in dezelfde straat

De drie zussen De Wagenaar wonen in april al 65 jaar in de J.M. Halkesstraat in Langeraar. Zij wonen sinds 1959 in huurwoningen die nu van Woondiensten Aarwoude zijn. Voor deze bijzondere gebeurtenis kregen de zussen mevrouw J.G. Fransen - de Wagenaar, mevrouw C.H.W. Touw - de Wagenaar en mevrouw P. van der Zwaan – de Wagenaar maandag 22 april bezoek. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn en de directeur-bestuurder van Woondiensten Aarwoude, Erik van der Velde, kwamen namelijk langs.

Met bloemen en gebak onder de arm belden de heren samen met sociaal beheerder Jan van Schie en buurtbeheerder Marlon van Egmond aan bij de zussen De Wagenaar. De dames hadden zin in het bezoek en vertelden dat ze altijd met veel plezier in de J.M. Halkesstraat hebben gewoond en nog steeds wonen. 65 Jaar geleden zag dat huren er wel anders uit, lieten de zussen weten. Hun huurbedragen lagen destijds tussen de 13.90 en 14.40 gulden per week. Daar zat zelfs de waterprijs van 90 cent per week bij in.

“Huurcontracten van 65 jaar zijn op zichzelf staand al bijzonder. Al 65 jaar lang drie zussen in dezelfde straat is helemaal zeldzaam. Wij vinden het speciaal dat wij de drie gezusters De Wagenaar al voor zo’n lange tijd een huurwoning mogen verhuren.”

 

Erik van der Velde directeur-bestuurder Woondiensten Aarwoude

 

De zussen De Wagenaar vertelden tijdens het bezoek honderduit over vroeger. Zij haalden herinneringen op terwijl ze genoten van het gebak en dat maakte het een gezellig 65-jarig woonjubileum. De burgemeester genoot van de verhalen en gaf aan dat hij bij zo’n bijzonder jubileum niet wilde ontbreken. Erik van der Velde bedankte de zussen hartelijk voor al hun jaren als fijne huurders van de corporatie.