hero

Overeenkomst Elzenhof Woubrugge

Op 14 oktober hebben Peter Bol van bouwbedrijf Bolton en Marcel Meulen van Woondiensten Aarwoude een turn key overeenkomst getekend voor de bouw van 20 comfortwoningen achter het kantoor van Woondiensten Aarwoude in Woubrugge.

Het project Elzenhof te Woubrugge komt in het verlengde van de Elzenlaan te liggen. In de volksmond wordt de plek ook wel de “van Egmond locatie” genoemd.

Het worden twee blokken van zes woningen en een blok van acht energieneutrale comfortwoningen. De verwarming van de woningen wordt geregeld met warmtepompen die aangesloten zijn op bodembronnen onder de woningen. Samen met andere slimme installaties en zonnepanelen op het dak, voorzien de woningen in hun eigen energiebehoefte. Nul op de meter!

Bouwbedrijf Bolton uit Woerden verzorgt de komende tijd de aanvraag voor de omgevingsvergunning en treft de bouwvoorbereidingen. Als alles volgens planning verloopt wordt in april van het nieuwe jaar met de bouw van de woningen begonnen. Voor die tijd maakt de gemeente Kaag en Braassem het terrein bouwrijp en worden de nodige NUTS voorzieningen aangelegd.

Woondiensten Aarwoude hoopt de nieuwe woningen voor het einde van het jaar 2021 te kunnen verhuren.