drone foto zonnepanelen-1

100 zonnepanelen op kantoor Woondiensten Aarwoude

Het goede voorbeeld

In het kantoor is de verlichting vervangen door led. Op het dak van het kantoor zijn ruim 100 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt jaarlijks zo’n 30.000 Kwh aan groene stroom opgewekt. Directeur-bestuurder Danny Visser: “Als maatschappelijke organisatie verwachten wij van onze huurders dat zij meehelpen om een duurzame wereld te creëren. Dat kan natuurlijk alleen als je zelf ook het goede voorbeeld geeft. We wekken nu niet alleen onze eigen groene stroom op, maar besparen ook op het energieverbruik.”

Duurzaamheidsfilosofie

De aanpassingen van het kantoorpand passen in de duurzaamheidsfilosofie van Woondiensten Aarwoude. De komende jaren worden 500 bestaande sociale huurwoningen verduurzaamd. De eerste stap is gezet met 104 woningen in Leimuiden, Woubrugge en Langeraar. Deze woningen uit de jaren ‘60 worden volledig energie neutraal gemaakt. Na een ingrijpende renovatie zijn ze eind 2020 zo zuinig dat ze voldoen aan nul-op-de-meter (NOM) eisen.

Tegelijkertijd is Woondiensten Aarwoude bezig met de bouw van 20 NOM-woningen in het project Damstaete in Langeraar en 10 NOM-woningen in Hoogmade. Deze woningen worden nog dit jaar opgeleverd.