Verduurzaming

Verduurzaming van 56 huurwoningen in Papenveer en Rijnsaterwoude van start

Aannemer Verhoeven Vastgoed Verbeteraars B.V. uit Arnhem heeft in augustus 2024 een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden om de woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken.

De uitvoering van deze verduurzaming start als eerste bij de huurwoningen aan de Bloemenstraat in Papenveer (gemeente Nieuwkoop). Vervolgens worden de woningen aan de Zonnedauwlaan, Leidsevaartlaan en Kruizemuntlaan in Rijnsaterwoude (gemeente Kaag en Braassem) naar verwachting in het tweede  kwartaal van 2025 verduurzaamd.

Directeur-bestuurder van Woondiensten Aarwoude, Erik van der Velde, en Marvin Konijnenbelt, directeur van Verhoeven Vastgoed Verbeteraars, tekenden hiervoor onlangs de overeenkomst.

Een toekomstbestendige woning

Erik van der Velde is blij met deze ontwikkeling. “Het verduurzamen van deze woningen met o.a. isolatie, warmtepompen en zonnepanelen verlaagt het energiegebruik en draagt bij aan het wooncomfort van onze huurders. Zo realiseren we woningen waarin het prettig wonen is en die weer klaar zijn voor de toekomst.”

De bewoners van de huurwoningen die verduurzaamd worden zijn op de hoogte gebracht van de veranderingen die gaan plaatsvinden. De verduurzamings-werkzaamheden zijn medio 2025 afgerond.

fotobijschrift: Ondertekening aannemingsovereenkomst door: v.l.n.r., Marvin Konijenbelt (Verhoeven Vastgoed Verbeteraars) en Erik van der Velde (Woondiensten Aarwoude).